12/09/2018 09:29:21 - 13/09/2018 09:29:21 - 23106 Okunma

2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI

YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI

2018-2019 Akademik yılında Not Ortalaması ve Merkezi Yerleştirme türlerinde fakültemize başvuran öğrencilere ait sonuçlar aşağıda tabloda sunulmuştur. Kayıtlar 17-18 Eylül 2018 tarihleri arasında Fakültemiz Öğrenci İşleri bürosunda yapılacaktır.

YATAY GEÇİŞ BAŞVURU SONUÇLARI:

(Sonuçları görmek için başvurduğunuz bölümün üzerine tıklayınız.)

KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER:

• Başvuru Dilekçesi. (Fakültemiz Öğrenci İşleri Bürosu'ndan alınacaktır.)
  • Kesin kayda hak kazanan öğrencilerin ayrılacağı yükseköğretim kurumunda öğrenimi boyunca alacağı bütün dersleri gösterir öğretim planı/ müfredatı ve ders içerikleri. (Kurum Onaylı)
  • Kesin kayda hak kazanan öğrencilerin ayrılacağı yükseköğretim kurumunda izlediği bütün dersleri ve bu derslerden aldığı notları gösteren öğrenim belgesinin (Transkript) aslı veya onaylı fotokopisi.
  • Öğrencilerin ÖSYM sınavına girdiği yıla ait ÖSYM Yerleştirme ve Sonuç Belgesi.
  • İkinci öğretim programlarından örgün öğretim programlarına yatay geçiş başvurusunda bulunacak öğrencilerin öğretim yılı sonunda bulundukları sınıf itibariyle ilk %10’a girdiklerine dair resmi belge.
  • Öğrencinin kayıtlı olduğu Yükseköğretim Kurumunda disiplin cezası almadığına dair belge.
  • Kayıt Dondurma Yazısı (Kayıt donduran öğrenciler için)
  • Yeni tarihli öğrenci belgesi.
  • Harç/Öğrenim Ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu
  • Nüfus Cüzdan fotokopisi.
  • 6 adet 4.5x6 ebatında çekilmiş vesikalık fotoğraf
  • Daha önce Ek Madde-1 kapsamında yatay geçiş yapılmadığına dair belge.
  • Yurt dışından öğrenci kabulünde Yükseköğretim Kurulundan alınan tanınırlık belgesi.
  • Yurt dışından yapılacak başvurularda, kayıtlı bulunduğu programın ÖSYM Kılavuzunda yer almış olması, transkript (not belgesi), ders planları ve içeriklerinin Türkçeye çevrilmiş ve onaylanmış olması.

NOT: Vakıf Yükseköğretim Kurumları ve yurt dışından geçiş yapan öğrenciler ile II.Öğretime geçiş yapan öğrenciler öğrenci numaralarını Fakülte Öğrenci İşleri Bürosu'ndan öğrendikten sonra Ziraat Bankasına harç/öğrenim ücreti yatıracaklardır. (I.Öğretim Ücreti: 156,50 TL  II.Öğretim Ücreti: 577,50 TL )

yatay geçiş