İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
19/10/2018 23:49:16 - 19/10/2018 23:49:16 - 38513 Okunma

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı 2018/1 çağrısı kapsamında Kırklareli Üniversitesi adına başvurusu yapılan “Türkünü Engelsiz Söyle” adlı proje, yapılan değerlendirmeler sonucunda desteklenmeye hak kazandı.

Proje Koordinatörlüğünü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Elemanı Arş. Gör. Emrullah TÖREN’in yaptığı projede, Üniversitemizden dokuz öğrenci de Türkünü Engelsiz Söyle Gençlik Topluluğu Üyesi olarak yer aldı.

Proje Koordinatörü Emrullah TÖREN’in 09-12 Ekim 2018 tarihlerinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen proje sözleşmesi imza, eğitim ve bilgilendirme toplantısına katılarak Üniversitemiz adına sözleşmeyi imzalamasıyla yürürlüğe giren projeyle, engelli bireylerin seslendireceği türküyle bir video klip hazırlanması amaçlanmaktadır. Proje hakkında detaylı bilgi veren TÖREN, şunları söyledi: “Öncelikle, proje önerimize destek veren Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü ile Proje Destek ve İzleme Daire Başkanlığı yetkililerine, uzmanlarına ve bu Projeyi Üniversitemiz adına Koordine etmeme olur veren Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’e teşekkür ederim. Bu projeyle, engelli gençlerin kültür ve sanat alanına aktif katılımlarını sağlamayı amaçladık. Bu çalışma sonucunda elde edilen çıktının ardından, engelli gençlerimizin özgüvenlerini arttırmaları, kişisel ve sosyal gelişimlerinin sağlanması ve onlara kendilerini ifade edebilecekleri bir ortam hazırlamak en büyük hedefimizdir. Çalışma kapsamında, Kırklareli Üniversitesi mensubu olan engelli gençlerimizin dışında, Kırklareli’nde yaşayan ve Üniversitemiz öğrencisi olmayan engelli gençlerimizi de gönüllü olarak bu işin içine katıp aralarında kaynaşma ortamı yaratarak güçlü bir iletişim ağı kurmayı planlıyoruz. Bu projenin bir diğeri amacı ise, görüntü kayıtlarının Üniversitemiz sosyal ve sportif alanlarının yanı sıra, laboratuvarlar ve ilçe yerleşkelerinden de alınarak Üniversitemizin tanıtımına katkı sağlamaktır. Hazırlanacak olan video klibi, şehir protokolünü, ulusal basını, şehirdeki engelli derneklerini ve Üniversitemiz mensuplarını da davet ederek düzenleyeceğimiz bir gala gecesinde gösterime sunmayı planlıyoruz. Unutmayalım ki, engelli olarak adlandırılan bireyler, önlerine engel konuldukça dezavantaja sahiptirler. İmkân verildiğinde, birçok alanda kendini engelli olarak adlandırmayanlardan çok daha başarılı işlere imza atacak durumdadırlar. Proje tamamlandığında, bunun bir kez daha kanıtlanacağına inanıyorum.”

KLÜ TÜRKÜNÜ ENGELSİZ SÖYLE GENÇLİ VE SPOR BAKANLIĞI İİBF

Facebook Twitter Google Plus
GENÇLİK
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.