İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
21/02/2020 14:50:02 - 20/12/2023 14:50:02 - 13875 Okunma

MEZUNİYET, DİPLOMA ve GEÇİCİ MEZUNİYET BELGESİ İŞLEMLERİ

1. Mezuniyet İşlemleri

  • "Kırklareli Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği" hükümlerine göre kayıtlı oldukları programların tüm yükümlülüklerini yerine getirerek, mezuniyet için tamamlanması gereken AKTS kredisini başarıyla tamamlayan ve GANO’su 2,00 veya daha yüksek olan öğrenciler mezuniyete hak kazanır.

  • Mezuniyete hak kazanan öğrencilerin mezuniyet işlemleri, Fakülte Yönetim Kurulu Kararı sonrasında Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden yapılır ve Yükseköğretim Veri Tabanı (YÖKSİS) bilgileri güncellenir. 

  • Mezuniyet durumu, e-devlet “Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama” üzerinden sorgulanır.

2. Diploma ve Geçici Mezuniyet Belgesi İşlemleri

  • İlgili programın mezuniyet için öngördüğü şartları sağlayan öğrenciler diploma almaya hak kazanırlar.

  • Diplomalar hazırlanıncaya kadar öğrencilere talep etmesi halinde geçici mezuniyet belgesi verilir. E-devlet “Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama” üzerinden de onaylı, barkodlu geçici mezuniyet belgesi alınabilir.

  • Diplomaları hazırlanıncaya kadar Fakültemizden geçici mezuniyet belgesi alan öğrencilerimiz, geçici mezuniyet belgelerinin aslını diplomalarını alana kadar muhafaza etmeleri ve diploma almaya gelirken yanlarında getirerek iade etmeleri gerekmektedir. Geçici mezuniyet belgesinin kayıp edilmesi durumunda yüksek tirajlı bir gazeteye (Türkiye genelinde dağıtımı olan gazeteler: Sabah gazetesi, Milliyet gazetesi vb.) kayıp ilanı verilmesi gerekmektedir, İlanın bulunduğu gazetenin Öğrenci İşleri Bürosuna teslim edilmesi durumunda diploma teslimi yapılacaktır.

  • Lisans öğrenimini tamamlayan ve GANO’su 3,00 ile 3,49 arasında olan öğrenciler, onur öğrencisi; GANO’su 3,50 veya üstü olan öğrenciler ise yüksek onur öğrencisi olarak mezun olur. Bu bilgi, öğrencinin not döküm belgesi ve diploma ekinde belirtilir.

  • Diploma veya geçici mezuniyet belgesi, öğrencinin bizzat kendisine teslim edilir. Ancak bizzat gelememesi durumunda öğrencinin noter kanalıyla vekâlet verdiği vekillerine de verilebilir. Vekillere verilen diplomalarda, aşağıdaki gerekli belgeler ve vekaletname aslı istenir.

DİPLOMA  ALIRKEN GEREKLİ BELGELER

  1. Mezun Bilgi Sistemi Çıktısı: Gerekli bilgileri, Öğrenci Bilgi Sisteminde (OBS) nasıl kayıtlı ise o şekilde doldurup kaydediniz (Örneğin; Baba Adı: YAKUP, Anne Adı: AYŞE). Kaydedilen bilgilere ait Özgeçmiş Genel Görünüm (KARİYER CV) çıktısını alınız. Sisteme giriş yapmak için şifresini bilmeyenler "Şifremi unuttum" linkini tıklayarak şifrelerini güncelleyebilirler veya e-devlet kapısından giriş yapabilirler. Şifre, “Öğrenci Bilgi Sistemi”nde kayıtlı olan e-mail adresinize gönderilecektir. Öğrenci Bilgi Sisteminde kayıtlı e-mail adresinizin güncel olması gerekmektedir. Aksi takdirde Mezun Bilgi Sistemine girişte sorun yaşanacaktır. Sisteme giriş ile ilgili herhangi bir sorun ile karşılaşırsanız, 444 40 39 (dahili 1406-1409 ) no'lu telefondan bilgi alabilirsiniz. 

  2. İlişik Kesme Formu.

  3. Nüfus Cüzdan Fotokopisi.

  4. Öğrenci Kimlik Kartı.

  5. Türkiye Mezunları Mezuniyet Bilgi Formu: Uluslararası öğrenciler tarafından gerekli alanlar doldurulduktan sonra fotograflı çıktısı imzalanıp teslim edilecektir.

  6. TÖMER C1 Düzeyde Türkçe Sertifikası: Uluslararası öğrenciler tarafından teslim edilecektir.

 

mezuniyet diploma

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.