İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
08/03/2017 19:37:47 - 08/03/2017 19:37:47 - 14800 Okunma

Üniversitemizde “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” münasebetiyle Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Gülnur ETİ İÇLİ başkanlığında kadın sorunlarının ele alındığı bir toplantı düzenlendi.

Rektörlük Senato Salonunda akademik ve idari birimlerimizdeki kadın yöneticilerin katılımıyla gerçekleşen toplantıda; kız öğrencilere yönelik burs, barınma, ulaşım gibi imkanlar; kız çocuklarının okutulmasını teşvik etme ve genel itibariyle kadın sorunlarının çözülmesi hususunda yapılabilecek çalışmalar gündeme geldi.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Gülnur ETİ İÇLİ; Üniversitemizde görev yapan tüm kadın çalışanların, sorunların çözümünde birlik ve beraberlik içerisinde ortak karar almasının hem Üniversitemiz, hem ilimiz, hem de Ülkemiz açısından son derece faydalı olacağına dikkat çekti.

Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. İlknur KARAASLAN ise konuşmasında; Kırklareli Üniversitesi Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin yeni kurulmuş bir birim olduğunu ifade ederek akademik ve idari birimlerimizde görev yapan kadın çalışanlarımızın bir araya gelerek kadın sorunlarının bilimsel açıdan değerlendirilmesinin önemine işaret etti.

Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Neziha MUSAOĞLU da Üniversitemiz öğrencilerin mezun olduktan sonra meslek sahibi olabilmeleri için Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde şimdiye kadar yapılan çalışmalar ile bundan sonra yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Pasta ikramının da yapıldığı toplantının ardından Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Gülnur ETİ İÇLİ ve kadın çalışanlarımız, Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ü makamında ziyaret ettiler.

8 Mart

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.