İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
11/05/2017 14:12:28 - 11/05/2017 14:12:28 - 13519 Okunma


Kayalı kampüsü Merkezi Derslik-2 Binası 1 numaralı konferans salonunda düzenlenen konferansa akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.
Konferansa konuşmacı olarak İstanbul Aydın Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ramazan KURTOĞLU konuk oldu. Konferansta yeni dünya düzeni, küresel hegemonya, parayla ilgili dönen oyunlar ve bu noktada piyonların nasıl yönlendirildiği gibi konulara değinen Doç. Dr. Ramazan KURTOĞLU, 2013 yılında dünyanın toplam milli gelirinin 80 trilyon dolar olduğunu, dünyadaki sanal paranın ise 830 trilyon dolar olduğunu söyledi. Dünyada yılda 500 trilyon dolar faiz takasları yapıldığını vurgulayan Doç. Dr. Ramazan KURTOĞLU, bunun ise sadece 10 bankanın elinde olduğunu, bu 10 bankanın ise paradan para kazanarak dünya ekonomisini yönlendirdiğini dile getirdi.

Küresel ekonomiyi yönlendiren odaklar tarafından Türkiye üzerinde de birçok oyun oynandığına işaret eden Doç. Dr. Ramazan KURTOĞLU, “Petrol, Arapların başına nasıl bela olduysa, altın ve türevleri de bizim başımıza bela olabilir. Geçmişimizi unutmamalıyız. Biz unuttuk, ancak onlar bunu hiç unutmadılar. Her ekonominin bir siyaseti, her siyasetin bir ekonomik modeli vardır. Sosyalizm ile kapitalizm ve neoliberalizm arasında hiçbir fark yoktur. Birinde devlet kapitalizmi vardır, para komünist partisinin seçkinlerinin elindedir” ifadelerini kullandı.

Konferansın sonunda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Başkanı Doç.Dr. Rengin AK tarafından plaket takdimi yapıldı ve imza günü gerçekleştirildi. Sonrasında katılımcıların sorularını cevaplayan Doç. Dr. Ramazan KURTOĞLU Öğrencilerin bilgiye aç olduğunu gördü ve Eylül ayı için tekrar konferans yapma sözü verdi.

Konferans

Facebook Twitter Google Plus
KLU

İçerik bulunamadı.

Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.