İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
25/05/2017 15:27:53 - 25/05/2017 15:27:53 - 17213 Okunma

Fakültemiz İktisat Topluluğu Öğrenci Kulübü’nün organizasyonunda “Kurumsallaşma ve Sermaye Piyasalarına Giriş” konulu bir panel düzenlendi.

Fakültemiz Konferans Salonunda 17 Mayıs Çarşamba günü gerçekleştirilen paneli; Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Gülnur ETİ İÇLİ, İİBF Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Oğuz BAŞOL, Yrd. Doç. Dr. Esin Cumhur YALÇIN, akademik-idari personel ile öğrenciler dinledi. 

Panele konuşmacı olarak; Sermaye Piyasaları Uzmanı Arif ÜNVER, Portföy Yöneticisi Cem KEPENÇ ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Dursun Ali YAZ katıldı.

Sermaye Piyasaları Uzmanı Arif ÜNVER, konuşmasında Sermaye Piyasaları, Reel Ekonomi ve Borsa konularına değindi. Türkiye’deki hisse senedi piyasasını ve eksikliklerini açıklayan ÜNVER; “Türkiye’nin en büyük ilk bin şirketinin yüzde 88’i halka açık değil. Bunun nedeni ise, şirketlerin sermaye piyasası dediğimiz mecraya girerek şeffaflaşmak istememeleridir. Yani mevcut denetimin daha ileri seviyesinde bir denetime girmek istemiyorlar. Bir diğer sebep ise AR-GE faaliyetlerinin olmamasıdır. Mevcut bankacılık sistemimiz olan ‘Para piyasaları üzerine fonlama modeli’ sermaye piyasaları tarafına kayarsa o fonlamanın vesikası olan hisse senedi piyasası da gelişir” dedi. 

Kaydi para ve farkındalık kavramları üzerinde duran Cem KEPENÇ ise; “Dünyayı finans şirketleri yönetiyor. Nerede iş yaparsanız yapın, nerede okursanız okuyun finansı bilmek zorundasınız. En basiti, ailenizi geçindirmek için aile bütçesini bilmek zorundasınız. Türev gibi suni yaklaşımlar ile değil reel sektörle iç içe kendinizi geliştirerek eğitiminizi sürdürmeniz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Kurumsal yönetim ve bütçe kavramlarını açıklayan Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Dursun Ali YAZ da öğrencilere seslenerek; “Maalesef okulu bitirince adil olmayan bir hayatla karşılaşacaksınız. Bunun şimdiden farkına varmalı ve kendinizi yormalısınız, çok çalışmalısınız” dedi. Dursun Ali YAZ, öğrencilere Forex gibi kaldıraçlı piyasalardan kesinlikle uzak durmaları tavsiyesinde de bulundu.  

Panel etkinliği konuşmacılara günün anısına plaket verilmesiyle sona erdi.


 

panel

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.