İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
30/11/2017 11:58:54 - 30/11/2017 11:58:54 - 17847 Okunma

Üniversitemizin de üyesi olduğu Trakya Üniversiteler Birliği’nin (TÜB) 11.  Alt Kurul Toplantısı Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Gülnur ETİ İÇLİ, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan SOYSAL,  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha ÖZDEN ve alt çalışma gruplarına mensup akademik ve idari personel katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin ŞAHİN; “Birlikten güç doğar prensibi ile yola çıkmış ve her geçen gün gücüne güç katan, ortaya çıkan katma değerlerle her geçen gün sesini daha da yükselten Trakya Üniversiteler Birliği’nin  bugün 11’incisini düzenlediğimiz Alt Kurul Toplantısı  ile bir kez daha burada bir araya gelmiş bulunuyoruz. 11. Üst Kurulda alınan kararlar gereği üzerimize düşen görevleri yerine getireceğiz” diyerek toplantının hayırlara vesile olmasını diledi.

TÜB 11. Alt Kurul Dönem Başkanı ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha ÖZDEN, toplantının açılışında yaptığı konuşmada; “TÜB, kuruluşundan bu güne sürekli ve düzenli bir şekilde devam eden faaliyetleri ve çalışmaları ile birlikte çok önemli mesafeler kaydetmiştir. Bu faaliyetler, kendi kendimize gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla da sınırlı kalmamış farklı mecralarda kendisine yer bulmaya başlamıştır. Çevremizdeki pek çok üniversite birliğimize katılarak bizlerle birlikte yol almak arzusu taşımaktadır” dedi.

Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan SOYSAL ise, Trakya Üniversiteler Birliği üyesi üniversitelerin her zaman birbirleri ile bilgi paylaşımında bulunabilecekleri, ortak paydada buluşabilecekleri noktalar olduğunu kaydederek; “Aynı bölgede bulunan üniversitelerin aynı ortak algıda güçlerini birleştirerek aynı hedefe yürümesinde şüphesiz faydalar var. Her zaman ulaşılacak bir hedef var. Toplantının başarılı geçmesini diliyorum” diye konuştu.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Gülnur ETİ İÇLİ, Trakya Üniversiteler Birliği’nin bölgedeki bilişsel, sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmeleri yakından takip ederek, bu alanlarda çalışmalar yapmayı daha da elverişli hale getirdiğini ifade ederek toplantının başarılı geçmesi temennisinde bulundu.

TÜB Genel Sekreteri Doç. Dr. Aşkın KOYUNCU ise, konuşmasında TÜB Alt Kurul gündemini katılımcılarla paylaşarak, 2018 yılında yapılması düşünülen; akademik, bilimsel, sosyal ve kültürel etkinliklerin planlamasının yapıldığı toplantının gündeminde yer alan konulara ilişkin bilgiler aktardı.

Trakya Bölgesindeki sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmeleri yakından takip ederek bölgedeki gelişmişliği ve birlik üyesi üniversiteler arasındaki etkileşimi artırtmak için çalışmalar yapan TÜB Alt Kurul Toplantısında gündeminde 10 madde yer aldı. 

Trakya Üniversiteler Birliği 11. Alt Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.