İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
20/07/2023 16:47:28 - 25/07/2023 16:47:28 - 3070 Okunma

Değerli Öğrencilerimiz,

Kırklareli Üniversitesi'ne ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne hoşgeldiniz.

Ulaşım ve Eğitim: Fakültemiz Kırklareli Üniversitesi Kayalı Kampüsü Yerleşkesi'nde yer alan Merkezi Derslik-2 içerisindeki İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne bağlı olup, dersler bu binada işlenmektedir. Hocalarımızın odaları da burada yer almaktadır. Adres ve kroki bilgi için iletişim sayfamıza bakabilirsiniz

Üniversite İmkânları: Üniversitemizi tanımak ve hakkında bilgi edinmek için Üniversitemizin hazırladığı ve güncel tutulan Aday Öğrenci sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

YÖK Puan Bilgileri: Fakültemiz bölümlerinin puanlarına ve diğer istatistik bilgilerine ulaşmak için ilgili bölümün üstüne tıklayınız.

İktisat Bölümü  

İşletme Bölümü

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü 

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü (İ.Ö)

Uluslararası İlişkiler Bölümü

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü

Maliye Bölümü

Öğrenim Ücreti: Fakültemizde Birinci öğretim öğrencilerinin katkı payları Devlet tarafından karşılanmaktadır. İkinci öğretim öğrencileri ve diğer koşullardaki öğrencilerimiz için Katkı payı/öğrenim ücretleri 15 Temmuz 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı’na istinaden belirlenmiştir.

2023 Fakültemiz programları kontenjanları için tıklayınız.

Katkı Payları ve Öğrenim Ücretleri Resmi Gazete İlanı için tılayınız.

Üniversitemiz Programları Katkı Payları ve Öğrenim Ücretleri için tıklayınız.

Barınma ve Yurt: Üniversitemiz merkez kampüsüne yakın olan Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtları kapasite olarak fazlasıyla yeterli olup 2022-2023 Eğitim-Öğretim Döneminde boş kontenjan kalmıştır. KYK yurtlarına ek olarak Kırklareli merkez ve ilçelerinde çok sayıda özel yurt, pansiyon ve otel yer almaktadır.

Değişim Programları: Fakültemizde Erasmus ve Farabi programları kapsamında yurtiçi ve yurtdışı öğrenim hareketlilikleri ile farklı akademik çevrelerde bulunarak eğitim- öğretim hayatları ile akademik çalışmalarına, sosyal gelişim süreçlerine ve kariyer planlarına olumlu bir etki sağlanması hedeflenmektedir. Bu programlar kapsamında öğrencilere karşılıksız mali destek sağlanmaktadır. Değişim programları hakkında bilgi sahibi olmak için KLU Erasmus ve KLU  Farabi  sayfalarına bakabilirsiniz.

https://erasmus.klu.edu.tr/

https://farabi.klu.edu.tr/

Yemek Yardımı: Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından ilgili Akademik yıl için Fakültemize ayrılan kontenjan dahilinde ilgili kriterlere uygun öğrencilerimize yemek yardımında bulunulmaktadır.

Kısmi Zamanlı Çalışma: Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından ilgili Akademik yıl için Fakültemize ayrılan kontenjan dahilinde ilgili kriterlere uygun öğrencilerimiz ''Kısmi Zamanlı Çalışma'' kapsamında fakültemizde çalışabilmektedir

Eğitim ve Öğretim Modeli: Fakültemizde Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İktisat, İşletme, Maliye, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (N.Ö.-İ.Ö.) ve Uluslararası ilişkiler olmak üzere 6 bölümüz bulunmaktadır. Fakültemizdeki bölümlerin eğitimlerin süresi 4 yıldır. Fakültemizde yabancı dil hazırlık sınıfı ve staj programı bulunmamaktadır. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı tarafından hazırlanan Staj Seferbirliği kapsamında staj yapan öğrencilerimizin sigorta vb. işlemleri fakültemizce yürütülmektedir.

Koşul ve Açıklamalar: Üniversite tercihleri sırasında fakültemizi tercih edecek öğrencilerimiz için özel koşul/açıklama bulunmamaktadır.

Akredite Programlar: Fakültemizdeki bölümlerimizde akredite edilen program bulunmamaktadır.

Akademik Kadro: Fakültemiz akademik kadromuzu öğrenip tanımak için Akademik Kadro  sayfamıza bakabilirsiniz. Tüm Hocalarımızın belirttiği e-posta hesapları üzerinden her zaman iletişime geçebilirsiniz.

Sınıf Danışman Hocaları: Sınıfınızla ilgili ders seçimleriniz gibi işlemleri beraber yürüteceğiniz Hocalarınızı görev sayfamızdan (Sağ tıklayıp indirebilirsiniz) öğrenebilirsiniz.

Önemli Tarihler: Eğitim başlama, bitiş, vize, final, bütünleme gibi tarihlerinizi Akademik Takvim sayfasından öğrenebilirsiniz. Bölüm ders programları ve vize, final, bütünleme programları  Fakültemiz web sayfasında yer almaktadır.

Bölüm Tanıtımları: Hem Fakültemiz hem de Bölümlerimiz hakkında diğer birçok bilgiyi her sene düzenlediğimiz ancak salgın sebebiyle ara vermek zorunda kaldığımız oryantasyonlarımızdan öğrenebilirsiniz, son oryantasyon dosyamız anasayfamızda yer almaktadır. Ayrıca faaliyetlerimiz, etkinliklerimiz, kitaplarımız, basında yer alan haberlerimiz, mezunlarımızın görüşleri gibi birçok bilgiye yine ana sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Önemli 1: KLU e-posta adresinizi almak için Bilgi İşlem sayfasındaki süreçleri izleyebilirsiniz.

Önemli 2: E-posta adresinizi aldıktan sonra ders seçimlerinizi OBS sayfasından yürütebilirsiniz.

Önemli 3: Uzaktan öğretim süreçleriniz hakkında bilgi sahibi olmak için Uzaktan Eğitim sayfasındaki rehberlere bakabilirsiniz.

İletişim: Üniversitemiz ve Fakültemiz hakkında başka sorularınız varsa bizlerle her zaman iletişim sayfamızdan da iletişime geçebilirsiniz.

Eğitim-öğretim hayatınızda başarılar dileriz.

 

Aday Öğrenci Portalı

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.