İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
25/03/2022 14:10:48 - 25/03/2022 14:10:48 - 1279 Okunma

 2021-2022 Akademik Yılı Bahar Yarıyılı Ara Sınavları 28 Mart – 3 Nisan 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Ara sınavda uyulması gereken kurallar, sınav takvimi ve sınav salonları aşağıda sunulmuştur.

 

Tüm öğrencilerimize sınavlarında başarılar dileriz.   

 

        Sınav Kuralları

 

  1. Sınav kağıdındaki kimlik bilgilerinizi doldurmak için sınava gelirken yanınızda mutlaka mavi tükenmez kalem ve öğrenci kimlik kartınızı getiriniz.
  2. Sınav sırasında kalem, silgi, hesap makinesi vb. alışverişine izin verilmez. 
  3. Sınav soru ve/veya cevap kâğıtları tek tek öğrencilere dağıtılır ve ilgili yerlerin (ad, soyad, numara vb.) mavi tükenmez kalemle doldurulması istenir. Doldurulan alanlardan ilgili öğrenci sorumludur. Üzerinde kimlik bilgileri bulunmayan sınav kağıdı geçersiz sayılır.
  4. Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden derse kayıtlı olduğunuz öğretim türüne (örgün/II.öğretim) bakarak sınava hangi öğretim türünden gireceğinizi önceden kontrol ediniz.
  5. Sınavlara, derse kayıtlı olduğunuz öğretim türünde (örgün/II.öğretim) giriniz. Yoklama listesinde isminiz bulunmuyorsa o sınava girmeyiniz. Aksi takdirde sınavınız geçersiz sayılacaktır.
  6. Sınavların başlama ve bitiş saatleri tahtaya yazılır. Öğrencilerin sınavdan çıktıktan sonra koridorda beklemesi, yüksek sesle konuşması ve sınav salonuna tekrar girmesi yasaktır.
  7. Sınav başladıktan sonra ilk 15 dakika öğrencilerin dışarıya çıkmasına izin verilmez. Sınava en geç 15 dakika gecikme ile gelen öğrenciler sınava alınır. Ancak bu öğrencilere ek süre verilmez.
  8. Öğrenciler, sınav süresince cep telefonlarını kapalı tutmak; görünmeyen ve erişemeyecekleri bir yerde bulundurmak zorundadırlar. Sınava akıllı saat vb. elektronik cihazlar ile girilmesi yasaktır.
  9. Öğrenci oturduğu sıra ve çevresinde bulunan (duvar, sıranın altı, vb.)  sınavı yapılacak dersle ilgisi olsun veya olmasın her türlü kağıt, not ve kitaptan sorumludur
  10. Öğrenciler, sınavlarda hesap makinesi kullanabilir. Ancak dersin öğretim elemanının takdiri istisna olmak üzere; kullanılacak makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C…) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz.
  11. Sınavda görevli gözetmenler, sınav sorularıyla ilgili öğrencilerle konuşamazlar. Gözetmenler öğrencilerin dikkatini çekmeyecek şekilde davranmak zorundadırlar.
  12. Öğrencilerin oturdukları sıraları değiştirme yetkisi ilgili dersin öğretim elemanı/gözetmene aittir.
  13. Gözetmen birbiriyle konuşan veya birbirinin kağıdına bakan öğrenciyi uyarmadan hakkında işlem yapabilir. Kopya çeken, kopyaya teşebbüs eden, kopya veren veya kopya alan öğrencilerin sınav evrakı alınarak cevap kâğıtlarına kopya işlemi yapıldığı yazılır ve bu öğrenciler sınav salonundan çıkartılır. Bu durum, yoklama listesine de yazılır. Gözetmen(ler) ve sınavı yapılan dersin öğretim elemanı, ayrıntılı olarak hazırladıkları kopya tutanağını varsa delillerle birlikte sınav kâğıdını Bölüm Başkanlığı aracılığıyla ilgili birimin Dekanlığına/Müdürlüğüne teslim ederler.
  14. Öğrenciler, bu uygulama esasları hükümlerine uymak zorundadırlar. Aksi davranışlarda bulunarak sınavın düzenini ve huzurunu bozan öğrenciler hakkında, Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliğinin ilgili maddeleri çerçevesinde işlem yapılır.

       

      Sınav Takvimi ve Sınav Salonları

         -Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü sınav takvimi

         -İktisat Bölümü sınav takvimi

         -İşletme Bölümü sınav takvimi

         -Maliye Bölümü sınav takvimi

         -Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi sınav takvimi

         -Uluslararası İlişkiler Bölümü sınav takvimi

                     

Sınav 2021-2022 Bahar Yarıyılı Ara Sınav Takvimi

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.