İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
18/04/2023 12:32:23 - 18/04/2023 12:32:23 - 264 Okunma
Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin de savunduğu üzere çocukları bedensel ve ruhsal yönden örseleyecek yaklaşımlardan korumak için önlemler almak ve fiziksel veya psikolojik sömürüye maruz kalmış çocukların sesi olmak için toplum olarak elimizden geleni yapmalıyız.
 
Geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın hakları her ne kadar kanunlarla korunuyor olsa da yalnız ülkemizde değil tüm dünyada milyonlarca çocuk istismara veya ihmale uğramakta ve bu sebeple çocukluk çağında uğradıkları sömürü yaşamları boyu ciddi sorunlara yol açabilmektedir.
 
Bahçeşehir Üniversitesi Klinik Psikoloji Lisansüstü programında Klinik psikoloji alanında tez çalışmasını yapacak olan  Merve Gürses, literatüre ve tedavi alanlarına katkı sağlamayı hedefleyerek çocukluk çağında maruz kalınan travmanın etkilerini anlamaya ve bunların önüne geçmeye yönelik bir yüksek lisans tezi konusu seçme duyarlılığını gösterdi.
 
Çalışmasının bilimsel değerini arttırmak için kendisine Türkiye genelinde seçkisiz rastgele (randomize) bir örnekleme ulaşmasını önerdiğimde seve seve kabul etti ve emeğini ortaya koymaktan çekinmedi.
 
Türkiye çapında tüm üniversiteleri dahil ederek uyguladığımız rastgele örneklem seçimimiz sonucunda öğrencilerinize ulaşıyoruz.
 
Çalışmaya katılım linki aşağıdadır:
 
 
rasgele randomize örnekleme

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.