İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
19/05/2023 12:28:12 - 30/05/2023 12:28:12 - 415 Okunma
  1. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü

12. Kariyer Günleri kapsamında, Fakültemiz Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü tarafından 16 Mayıs 2023 tarihinde “Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda Kariyer İmkanları” başlıklı söyleşi gerçekleştirilmiştir. Bölümden önceki dönemlerde mezun olan ve halihazırda Gelir Uzmanı olarak görev yapan Ömer RAMAZAN, Gelir Uzman Yardımcısı olarak görev yapan Faruk ÇAMBEL ve Yunuscan AK Bölüm öğrencileri ve öğretim üyeleri ile bir araya gelmiştir. Moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Sezgin SEZGİN'in üstlendiği programda mezunlarımız;  KPSS-A Grubu sınavı, Gelir Uzman Yardımcılığına hazırlık süreci, mülakat tecrübeleri hakkında paylaşımlarda bulunmuşlardır. Öğrencilerin ve akademik personelin soru ve cevaplarının ardından program sonlandırılmış.

  1. Maliye Bölümü

17.05.2023 tarihinde 12. Kariyer Günleri kapsamında, Fakültemiz Maliye bölümü koordinatörlüğünde "Hazine ve Maliye Bakanlığında Vergi Müfettişliği Kariyeri" adlı etkinlik düzenlenmiştir. Dr. Öğr. Üyesi Halil KETE'nin moderatörlüğünü yaptığı etkinlikte Vergi Müfettişleri Derneği Genel Başkanı Ahmet Halis BAŞLİ, Vergi Müfettişi Mesud ALTUNDAĞ ve Vergi Müfettişi Muhammet Mustafa DEMİREL öğrencilerle bir araya gelip, oldukça verimli bir söyleşi gerçekleştirmişlerdir. Tüm konuklara ve katılımcılara teşekkür edilmesinin ardından program sonlandırılmıştır.

  1. İşletme Bölümü

12. Kariyer Günü Etkinlikleri kapsamında, Fakültemiz İşletme bölümü, Yüksek Mühendis ve Yönetim Danışmanı Özlem AYDINER CİNGÖZ'ü konuk etti. Doç. Dr. Yasin ÇAKIREL'in moderatörlüğünü yaptığı etkinlikte, Sayın AYDINER CİNGÖZ, “İş Hayatında İnsan Davranışları” başlığı altında iş hayatında kararlılık, network oluşturma, sürekli öğrenme, hayır diyebilmek ve katma değeri yüksek insanlarla çalışmak başlıklarını ele alan bir konuşma gerçekleştirdi.

  1. Uluslararası İlişkiler Bölümü

12. Kariyer Günleri etkinlikleri kapsamında, Fakültemiz Uluslararası İlişkiler bölümü olarak Taşkent Ticaret Müşavirimiz Ahmet Melih HORATA’yı ağırladık. Konuşmacımız hem genel olarak “Kamu Kurumlarına Giriş Sınavları, Kurum Mülakatları, Kurumlardaki Kariyer Basamakları” hem de Ticaret Bakanlığı’nın Organizasyonu ve Yapısı hakkında öğrencilerimizi bilgilendirdi. Üniversitemizden mezun olacak öğrencilerin başka üniversitelerin mezunlarıyla daha sıkı bir rekabet içerisinde olabilmesi için yabancı dil eğitimi ve staj tecrübesinin önemine dikkat çeken Ahmet Melih Horata aynı zamanda mezuniyet sonrasındaki iş arama sürecinin psikolojik zorluklarına karşı da öğrencileri uyardı."

 

kariyer günleri

Facebook Twitter Google Plus
Kırlareli Üniversitesi 12. Kariyer Günleri Etkinlikleri
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.