İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
30/05/2023 12:27:15 - 30/05/2023 12:27:15 - 401 Okunma
  1. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü

Sayın Doç. Dr. Raif CERGİBOZAN ve Sayın Arş. Gör. Atanur KARAAHMETOĞLU moderatörlüğünde, konuşmacılarımız; Sayın Dr. Öğr. Üyesi Bayram BALCI, Sayın Gelir Uzman Yardımcısı Yunuscan AK ve Etnoköy Doğa Turizim ve Restorant Limited Şirketi Yöneticisi Sayın Ali BAYRAKTAR ile birlikte 24 Mayıs Çarşamba 14:00'te 15 Temmuz Şehitler ve Gaziler Hasan Zan Konferans Salonu'nda Mezun Kürsüsü Programı kapsamında "Mezuniyet Sonrası Yol Haritası" isimli etkinlik, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü öncülüğünde düzenlenmiştir.

  1. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü

Kırklareli Üniversitesi, Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinatörlüğünde, Mezun Kürsüsü etkinliği kapsamında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü tarafından 24 Mayıs 2023 tarihinde "Mülki İdare Amirliği" başlıklı söyleşi gerçekleştirilmiştir. 111. Dönem Kaymakamlık sınavını kazanarak göreve başlayan 2014 yılı mezunlarımızdan Bilal ÇİTİL, Bölümümüz öğrencileri ve öğretim üyeleri ile bir araya gelmiştir. Moderatörlüğünü Doç. Dr. Oğuz KAAN'ın üstlendiği programda Kaymakamımız;  Kaymakamlık sınav sürecine hazırlık, sınav motivasyonu, mülakat tecrübeleri ve meslekteki ilk deneyimleri hakkında paylaşımlarda bulunmuştur. Öğrencilerin ve akademik personelin soru ve cevaplarının ardından program sonlandırılmıştır.

  1. İşletme Bölümü

26.05.2023 tarihinde üniversitemiz kariyer ve uygulama ve araştırma merkezi “mezun kürsüsü” programı kapsamında gerçekleştirilen organizasyonda  İ.İ.B.F. İşletme Bölümü öğretim üyesi Dr. Mehmet Can DEMİRTAŞ’ın moderatörlüğünde bölüm mezunu öğrencimiz Uzay GÜVEN bir sunum gerçekleştirmiştir. Uzay GÜVEN sunumunda, öğrencilerin üniversite öğrenimi sürecinde deneyimlerini arttıracak alternatifleri değerlendirmeleri gerektiğini, derslerin önemli olmakla birlikte güncel koşullarda istihdam sürecinde tecrübenin işverenler tarafından beklenmekte olduğunu vurgulamıştır. Yerel yönetimlerdeki çalışma hayatının avantaj ve dezavantajlarının bulunduğunu fakat yerel yönetimlerde istihdamın sağlanmasında sınav ve mülakat uygulamalarına yönelik ciddi bir hazırlığın gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade etmiştir.

  1. Uluslararası İlişkiler Bölümü

Uluslararası İlişkiler bölümü olarak Mezunlar Kürsüsü programı kapsamında iki ayrı etkinlikte dört mezunumuzu ağırladık. Yurtiçinde ve yurtdışında farklı sektörlerde kariyerlerini sürdüren mezunlarımız mezuniyet sonrası iş arama ve mülakat süreçlerine dair tecrübelerini öğrencilerimize aktardılar. Konuşmacılarımız, uluslararası İlişkiler mezunlarının hemen hemen her sektörde istihdam edildiğini ve öğrencilerimizin iş arama süreçlerinde kendilerini kısıtlamamaları gerektiğini söylerken; staj tecrübesi, yabancı dil yetkinliği, Erasmus programı tecrübesi ve temel bilgisayar programlarını kullanabilmenin önemine dikkat çektiler. Ayrıca, mezunlarımız yabancı dil konusunda kendilerini geliştirebilmeleri, kişisel eğitim programlarından ve staj imkanlarından haberdar olabilmeleri için kendi kullandıkları kaynakları öğrencilerimizle paylaştılar. İletişim bilgilerini de öğrencilerimizle paylaşan mezunlarımız her zaman öğrencilerimize yardım etmeye hazır olduklarını belirttiler.

mayıs 2023 mezun kürsüsü

Facebook Twitter Google Plus
Mezun Kürsüsü
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.