İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
30/01/2024 14:49:48 - 12/02/2024 14:49:48 - 1952 Okunma

-2023-2024 Akademik yılı güz yarıyılı bütünleme sınavları 12-16 Şubat 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

-3. sınıf  Üniversite Ortak Derslerin (OSD) bütünleme sınav programına dersi aldığınız Fakültenin/ Bölümün sınav programından ulaşabilirsiniz.

-Final sınavından FF, FD, DD ve DC harf notu alan öğrenciler herhangi bir başvuruya gerek olmadan bütünleme sınavına katılabilir. DD ve DC harf notları için bütünleme sınavına katılma zorunluluğu bulunmamaktadır. Bütünleme sınavına girildiği takdirde alınan puan yarıyıl/yıl sonu sınavı puanı olarak değerlendirilir.

-Sınav Kuralları İçin TIKLAYINIZ.

Bütünleme Sınav Programları:

  1. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü İçin TIKLAYINIZ.
  2. İktisat Bölümü TIKLAYINIZ.
  3. İşletme Bölümü TIKLAYINIZ.
  4. Maliye Bölümü TIKLAYINIZ
  5. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü TIKLAYINIZ.
  6. Uluslararası İlişkiler Bölümü TIKLAYINIZ.​
2023-2024 güz yarıyılı bütünleme sınav programı

Facebook Twitter Google Plus
Sınavlarla İlgili Sıkça Sorulan Sorular...

Üniversitemiz 2023-2024 Ön Lisans ve Lisans Akademik Takvimine, Üniversitemiz/ Fakültemiz internet sayfasından ulaşabilirsiniz?

Sınav programlarına, Fakültemiz internet sayfasından ulaşabilirsiniz.

Fakültemizde uzaktan eğitim yoluyla okutulan derslerin (Türk Dili-I, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I, Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı, İngilizce-I, İngilizce-III ve Akademik Türkçe) sınavları, yüz yüze yapılacaktır.

3. sınıf Üniversite Ortak Seçmeli Derslerin (OSD) sınav programlarına, dersin okutulduğu ilgili birimin internet sayfasından ulaşabilirsiniz.

3. sınıf Üniversite Ortak Seçmeli Derslerin (OSD) sınav programlarına, dersin okutulduğu ilgili birimin internet sayfasından ulaşabilirsiniz. Sınavlar, sınav programında ilan edilen zamanda ve yerde yapılır.

Aynı yarıyıl veya yıl içinde programlanan derslerden, zorunlu haller dışında en çok ikisinin ara sınavı aynı günde yapılabilir.

Öğrenciler, sınav zamanlarının çakışmasından dolayı giremediği ara sınavlar için ilgili birime mazeret sınavı hakkı için başvurabilir ve bu öğrencilere ilgili yönetim kurulu kararıyla mazeret sınav hakkı verilebilir.

Öğrencilerin mazeretli sayılmasına, geçerli nedenlerin varlığı hâlinde, ilgili yönetim kurulunca karar verilir. Mazeretin kabulü için kanıtlayıcı belgelerin, ara sınav tarihini takip eden bir hafta içerisinde ilgili birime verilmiş olması gerekir. Zamanında yapılmayan başvurular kabul edilmez.

İlgili mevzuat hükümleri uyarınca Türkiye’yi uluslararası seviyede yurt içinde ve yurt dışında temsil eden öğrencilerin, izinli ve mazeretli sayılabilecekleri sürelere ilişkin oranların belirlenmesine ilgili yönetim kurulu karar verir.

Öğrencilerin mazeretli sayılmasına, geçerli nedenlerin varlığı hâlinde, ilgili yönetim kurulunca karar verilir. Mazeretin kabulü için kanıtlayıcı belgelerin, ara sınav tarihini takip eden bir hafta içerisinde ilgili birime verilmiş olması gerekir. Zamanında yapılmayan başvurular kabul edilmez. Öğrencilerin sağlık raporu ile mazeretli sayılabilmesi için sağlık raporlarının ilgili mevzuat hükümlerine uygun olarak alınması gerekir. Öğrenciler mazeretli kabul edildikleri süre içinde derslere ve sınavlara giremez. Bu durumda girmiş oldukları derslerin yoklamaları ve sınavlardaki notları geçersiz sayılır. Aynı gün ve saatte sınavları çakışan öğrencilere, giremedikleri sınavlar için mazeret sınavı hakkı tanınır. Bu durumdaki öğrencilerin de, sınav tarihini takip eden bir hafta içerisinde ilgili birime dilekçe ile başvurmaları zorunludur. İlgili mevzuat hükümleri uyarınca Türkiye’yi uluslararası seviyede yurt içinde ve yurt dışında temsil eden öğrencilerin, izinli ve mazeretli sayılabilecekleri sürelere ilişkin oranların belirlenmesine ilgili yönetim kurulu karar verir.

Öğrencilerin mazeretli sayılmasına, geçerli nedenlerin varlığı hâlinde, ilgili yönetim kurulunca karar verilir. Mazeretin kabulü için kanıtlayıcı belgelerin, ara sınav tarihini takip eden bir hafta içerisinde ilgili birime verilmiş olması gerekir. Zamanında yapılmayan başvurular kabul edilmez.

Mazeret sınavı başvuru sonuçlarını ve sınav programını, Fakültemiz internet sayfasından öğrenebilirsiniz.

Öğrenciler mazeretli kabul edildikleri süre içinde derslere ve sınavlara giremez. Bu durumda girmiş oldukları derslerin yoklamaları ve sınavlardaki notları geçersiz sayılır.

Ara sınavlar hariç, her ne sebep ve mazeretle olursa olsun, diğer sınavlar içim mazeret sınavı yapılmaz. Mazeret sınavları için ikinci bir mazeret sınav hakkı verilmez.

Final sınavına giremeyen (GR) öğrenciler bütünleme sınavına girebilir. Bütünleme sınavından alınan puan yarıyıl/yıl sonu sınavı puanı olarak değerlendirilir.

Final sınavları çakışan öğrenciler giremedikleri sınav için bütünleme sınavına girebilir. Yarıyıl sonu sınavına girme hakkı elde edenlerden yarıyıl sonu sınavında GR, FF veya FD harf notu alıp başarısız olan öğrenciler ile DD veya DC harf notu alan öğrencilere herhangi bir başvuruya gerek olmadan bütünleme sınav hakkı verilir.

Bir dersin yarıyıl/yıl sonu sınavına girebilmek için devam şartını yerine getirmeyen öğrenci yarıyıl/yıl sonu sınavına alınmaz.

Yarıyıl sonu sınavına girme hakkı elde edenlerden yarıyıl sonu sınavında GR, FF veya FD harf notu alıp başarısız olan öğrenciler ile DD veya DC harf notu alan öğrencilere herhangi bir başvuruya gerek olmadan bütünleme sınav hakkı verilir.

Yarıyıl sonu sınavına girme hakkı elde edenlerden yarıyıl sonu sınavında GR, FF veya FD harf notu alıp başarısız olan öğrenciler ile DD veya DC harf notu alan öğrencilere herhangi bir başvuruya gerek olmadan bütünleme sınav hakkı verilir.

Öğrenciler sınavlara, sınav programında belirtilen zaman ve yerde, öğrenci kimliği veya kimlik yoksa sınav başlamadan önce öğrenci işlerinden temin edilmiş olan öğrenci kimliği muadili belge ile girmek zorundadırlar. Aksi takdirde sınava girilemez. Sınavda kalem, silgi, hesap makinesi vb. yanında getirilmesi gerekir. Öğrenciler, sınavlarda hesap makinesi kullanabilir. Ancak dersin öğretim elemanının takdiri istisna olmak üzere; kullanılacak makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C…) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz.

Öğrenciler, sınavlarda hesap makinesi kullanabilir. Ancak dersin öğretim elemanının takdiri istisna olmak üzere; kullanılacak makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C…) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz.

Öğrenciler sınavlara, sınav programında belirtilen zaman ve yerde, öğrenci kimliği veya kimlik yoksa sınav başlamadan önce öğrenci işlerinden temin edilmiş olan öğrenci kimliği muadili belge ile girmek zorundadırlar. Aksi takdirde sınava girilemez.

Öğrenciler, sınav süresince cep telefonlarını kapalı tutmak; görünmeyen ve erişemeyecekleri bir yerde bulundurmak zorundadırlar. Sınava akıllı saat vb. elektronik cihazlar ile girilmesi yasaktır.

Sınav soru ve/veya cevap kâğıtları tek tek öğrencilere dağıtılır ve ilgili yerlerin (ad, soyad, numara vb.) mavi tükenmez kalemle doldurulması istenir. Doldurulan alanlardan ilgili öğrenci sorumludur. Üzerinde kimlik bilgileri bulunmayan sınav kağıdı geçersiz sayılır. Öğrenci oturduğu sıra ve çevresinde bulunan (duvar, sıranın altı, vb.) sınavı yapılacak dersle ilgisi olsun veya olmasın her türlü kağıt, not ve kitaptan sorumludur.

Sınav yoklama listesi öğrenciler tarafından mavi tükenmez kalemle imzalanır ve yoklama listesinde yer almayan bir öğrenci sınava alınmaz. Bu işlemler sınavın gözetmenleri tarafından takip edilir. Yoklama listesinin ilgili yerleri de gözetmenler tarafından doldurularak imzalanır.

Sınav başladıktan sonra ilk 15 dakika öğrencilerin dışarıya çıkmasına izin verilmez. Sınava en geç 15 dakika gecikme ile gelen öğrenciler sınava alınır. Ancak bu öğrencilere ek süre verilmez.

Engelli öğrencilerin performansının en iyi şekilde değerlendirilebilmesi için öğrencilerin engel durumu göz önünde bulundurularak dersi veren öğretim elemanının onayı ile sınav yeri, süresi, biçimi değiştirilip uygun hâle getirilebilir. Sınavda kullanılacak özel alfabe, bilgisayar, büyüteç gibi ek gereçler, okumaya ya da yazmaya yardımcı kişi ya da araçlar sağlanır.

Sınavlarda veya sınav evrakının incelenmesi sırasında kopya çektiği, çektirdiği veya çekilmesine yardım ettiği tutanakla tespit edilen öğrenciler hakkında 2547 sayılı Kanunun 54 üncü maddesi hükümleri uygulanır ve ilgili sınavdan sıfır notu verilir.

Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.