15/02/2024 14:36:14 - 15/02/2024 14:36:14 - 206 Okunma

2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 44 üncü maddesi’nin ( c ) fıkrası: “...Öğrenciler, bir yıl süreli yabancı dil hazırlık sınıfı hariç, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın öğrenim süresi iki yıl olan önlisans programlarını azami dört yıl, öğrenim süresi dört yıl olan lisans programlarını azami yedi yıl, öğrenim süresi beş yıl olan lisans programlarını azami sekiz yıl, öğrenim süresi altı yıl olan lisans programlarını azami dokuz yıl içinde tamamlamak zorundadırlar.”

2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 44 üncü maddesi’nin ( c ) fıkrası: “…Ancak bu süreler sonunda kayıtlı olduğu öğretim kurumundan mezun olabilmek için son sınıf öğrencilerine, başarısız oldukları bütün dersler için iki ek sınav hakkı verilir. Bu sınavlar sonunda başarısız ders sayısını beş derse indirenlere bu beş ders için üç yarıyıl, ek sınavları almadan beş derse kadar başarısız olan öğrencilere dört yarıyıl (sınıf geçme esasına göre öğretim yapılan kurumlarda iki öğretim yılı); bir dersten başarısız olanlara ise öğrencilik hakkından yararlanmaksızın sınırsız, başarısız oldukları dersin sınavlarına girme hakkı tanınır.”

2023-2024 Akademik Yılı Güz Yarıyılı sonunda azami öğrenim süresini (7 yıl) doldurup Ek Sınavlara girmek isteyen öğrencilerin, 23 Şubat 2024 Cuma günü mesai bitimine kadar  Fakültemiz öğrenci işleri bürosuna şahsen başvurmaları ya da dilekçelerini iibf@klu.edu.tr e-posta adresine göndermeleri gerekmektedir.

Ek Sınav