İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
02/09/2024 14:58:15 - 02/09/2024 14:58:15 - 219 Okunma

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Fakültemiz İktisat (İngilizce) Bölümü Hazırlık Sınıfı Muafiyet, Seviye Belirleme ve Yeterlik Sınavı, 11 Eylül Çarşamba günü saat 10.00'da İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binasında 320 nolu derslikte yapılacaktır.

SINAV HAKKINDA BİLGİLER:

  1. Sınav salonuna etiketi çıkarılmış su şişesi haricinde yiyecek ve içecek alınmayacaktır.
  2. Sınava girmek için öğrencilerin sınav görevlilerine T.C. Kimlik belgelerini ibraz etmeleri gerekmektedir.
  3. Öğrenciler sınava kendileri getirdikleri kalem ve silgilerle katılacaktır. Kalem ve silgi üniversite tarafından verilmemektedir.
  4. Kırklareli Üniversitesi Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı Uygulama Yönergesi gereğince, sınav süresince telefon ve diğer elektronik cihazlar kapalı durumda olacaktır. Sınav esnasında telefonu kapalı olmadığı tespit edilen öğrencilerin sınavı geçersiz sayılacaktır.

- Sınava girmek için öğrencilerin sınav görevlilerine T.C. Kimlik belgelerini ibraz etmeleri yeterlidir ayrıca dilekçe verilmesine gerek yoktur. Sınava girmeyen öğrenciler ise doğrudan zorunlu İngilizce hazırlık sınıfına kaydedilir.

- Bölümümüze Dikey Geçiş Sınavı ile gelen öğrenciler Hazırlık Sınıfından başlayacak oldukları için, Hazırlık Sınıfını atlamak isteyen bu öğrencilerin İngilizce Hazırlık Sınıfı Seviye Belirleme ve Yeterlik (Muafiyet) Sınavı'na katılmaları gerekmektedir.

- Ayrıca, YÖK tarafından tanınan ulusal (YDS, YÖKDİL vb.) veya uluslararası (TOEFL, IETLS vb.) İngilizce yabancı dil sınav sonuç belgesini bölümümüze ibraz edenler, İngilizce hazırlık eğitiminden muaf tutulacaklardır. Asgari notlar aşağıdaki gibidir:

  1. YDS: 85
  2. YÖKDİL: 85
  3. TOEFL IBT: 100
  4. TOEFL CBT: 250
  5. TOEFL PBT: 605
  6. IELTS: 7
  7. PTE: 70
  8. CPE: 50
  9. CAE: 70

- Sınav sonuçlarının ilanı aynı hafta içerisinde Fakültemiz web sitesinden (https://iibf.klu.edu.tr/) yapılacaktır. Sonuçlarınızı öğrenmek için sınav sonrasında sitemizi düzenli olarak takip etmeniz gerekmektedir.

İlgili öğrencilerimize ilanen duyurulur.

 

İktisat (İngilizce) Hazırlık Muafiyet Sınavı

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.